Postanowiłam zamieścić dziś kolejny przepis na szybkie i proste w wykonaniu danie. Tym razem będzie to popularna włoska potrawa, przejęta przez wiele kuchni europejskich. Bardzo ją z siostrą lubimy i przygotowujemy co jakiś czas. Wprowadziłyśmy też nasze modyfikacje.
Składniki:
- szklankę ryżu
- 2 szklanki wody
- 6-7 dużych pieczarek
- 20 dkg sera żółtego
- sól, pieprz do smaku
- przyprawę do kebaba
Przygotowanie:
1. Ryż wsypać do sitka i opłukać pod zimną wodą;
2. Następnie ryż ugotować;
3. Pieczarki pokroić i usmażyć;
4. Ser zetrzeć;
5. Połączyć wszystkie składniki, doprawić solą, pieprzem i przyprawą do kebaba.
W oryginalnym przepisie doprawia się tylko solą i pieprzem. Jednak nam lepiej smakuje, gdy dodamy także przyprawę do kebaba.
Czas wykonania: ok 20-30 minut.
muszę kiedys zrobic:)
OdpowiedzUsuńjuż to kiedyś jadłam,nawet kilka razy! Pycha ;p
OdpowiedzUsuńMoja mama robi najpyszniejsze Risotto na świecie ;D
OdpowiedzUsuńUmnie tez jest przepis na szybkie risotto
OdpowiedzUsuńJa tego nie jadłam - chętnie by, spróbowała ale nie umiem gotowac :D
OdpowiedzUsuńwygląda smakowicie;)
OdpowiedzUsuńmniam, muszę koniecznie spróbować!! :)
OdpowiedzUsuńMiałam dzisiaj na obiad :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam je :D
Pozdrawiam :*
świetny blog,
OdpowiedzUsuńzapraszam do mnie,
ogranizuje giveaway :)
Pysznie to wygląda, jestem fanką włoskiej kuchni.
OdpowiedzUsuńNie robiłam nigdy sama Risotto, dlatego chętnie skorzystam z przepisu;-). Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń